Larenda,cz - FRANCIE 2010
Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

img_bestpage4787.gif

 

vystava-francie.jpg

francie-vlajka.gifvlajka-cs.gif

 30.-31. 10.  2010

FIFEŚ WORLD SHOW FRANCE 2010

Dne 29. 10. 2010 v pátek konečně vyrážíme s naší kamarádkou a chovatelkou ze Sudden Blazing.cz Lenkou na  1 200 km dlouhou cestu na světovou výstavu koček do Saint Etienne ve Francii s naší princeznou Ollie Oria of Sudden blazing a Lenky princeznou Oggie Oria of Sudden blazing. Strašně jsme se těšily a byly plné nadšení a očekávání.a.jpg                     

I když cesta byla dlouhá, naše princezny cestu snášely velmi dobře a hlavně spinkaly, na zastávkách jsme je nechaly trochu proběhnout po autě a to se jim moc líbilo.
 
   
b.jpg

Po dlouhých hodinách cesty jsme konečně dorazily  v sobotu na místo těsně před přejímkou, která byla od 7.00 hod. Přejímku jsme absolvovaly mezi prvními a pokračovaly do výstavní haly. 

c.jpg

Našly jsme si naše čísla na klecích a začaly si zdobit klece a vše připravovat. A když byly klece připravené a naše malé princezny také, tak jsme se šly podívat kde se posuzuje a kde co je.

d.jpg

 První na posouzení  ve třídě 12, sk. 8 šla naše Ollie Oria a moje nervozita byla obrovská (úplně se mi klepaly kolena). Naše princezna se nádherně předvedla a panu posuzovateli se moc líbila a získala nádhernou známku V1 a postoupila do rozstřelu Best in variety 3 - 10 měsíců(BIV kitten). 

e.jpg

Ollie Oria v rozstřelu byla nejmladší a vzorně se předváděla.

k.jpg  Pan posuzovatel jako vítěze Best in varity 3 - 10 měsíců určil naší princeznu OLLIE ORIA of Sudden Blazing a naše radost neznala hranic. OBROVSKÝ  ÚSPĚCH na SVĚTOVÉ VÝSTAVĚ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

l.jpg

Pak šla na posouzení ve třídě 12, sk. 4 naše sestřička Oggie Oria. A bohužel naší obrovskou radost z výsledku sestřičky vystřídalo obrovské zklamání. Zklamání by nebylo tak velké, kdyby Oggie neporazila kočička, která do skupiny vůbec nepatřila, protože její srst nesla střbro a druhá kočička byla maličkatá i když starší než Oggie, ale její majitel měl na krku italskou vlajku, zřejmě, aby upozornil italskou posuzovatelku. Myslela jsem si, že taková věc se nemůže stát na světové výstavě!!!! , ale bohužel stalo se a naše sestřička dostala známku V3.

m.jpg

Po obědě naše holčička šla do rozstřelu o nominaci do Best in show (BIS). Proti naší holčičce byl krásný norský kocourek NFO sk.II. Naše holčička bojovala a pan posuzovatel Sagurski váhal a přemýšlel a pak dal nominaci BIS norskému kocourkovi. Pro mě dmoucí se pýchou, to vůbec nabylo zklamání, protože norský kocourek byl opravdu moc krásný. Byla jsem nadšená i z toho, že pan posuzovatel váhal a přemýšlel!!!!!!!!!

o.jpg

 A tady naše úspěšná princezna zaslouženě odpočívá.

 j.jpg

Po velmi náročném dni jsme pokračovaly do hotelu, který jsme nemohly najít, ale nakonec jsme společnými silami hotel našly a těšila se na oslavu. Oslava a povídání o našich dojmech bylo, ale dost brzy nás zmohla únava a šly jsme spát.

g.jpg 

V neděli ráno jsme se těšily na finále, hlavně polodlouhosrstých kočiček - těch nejhezčích ze všech. h.jpg

V BIS 3 - 6 měsíců norský kocourek co porazil Ollie v rozstřelu získal 4 hlasy poroty a kočička, kterou Ollie v Biv kitten porazila, získala v BIS 6 - 10 měsíců 3 hlasy poroty. Tady jsem pochopila jak obrovskou konkurenci naše holčička Ollie měla!!!!!! Moje radost a pýcha na naší holčičku neměla hranic!!!!!!!!!!!!! 

p.jpg

Také jsme si užily nákupy pelíšků a hraček pro naše kočindy. 

i.jpg

Veliké překvapení pro mě bylo, když jsme zjistily, že všichni vítězové Best in variety si jdou na pódium převzít krásný pohár. Bylo to krásné, neopakovatelné a slovy ani neumím vypovědět jak strašně jsem byla pyšná, hrdá a  šťastná. Nervozitou se mi klepaly ruce, že jsem se bála, že ten krásný pohár upustím.

f.jpg

Po krásném zážitku nás čekala cesta domů. Že jsme se zúčastnily takové velké akce jako je Světová výstava, vděčíme hlavně naší kamarádce a chovatelce Lence z chovné stanice SUDDEN BLAZING, od které máme dvě krásné kočičky, všechny rady a pomoc. Lenko moc děkujeme a těšíme se na nějaký další výlet.

r.jpg

7.jpg

svetove-vlajky.jpg

France 2010